9 Temmuz 2020 Perşembe

Saha Satış Sistemlerinin En Çok Fayda Sağlayacağı Sektörler

Saha satış otomasyonları ile verimliliğini arttıran ve maksimum verim alan pek çok firma ve bu firmaların faaliyet gösterdikleri sektörler var. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle saha satış otomasyonundan maksimum verim alan sektörlere değineceğiz. Fakat bu konuyu irdelemeden önce verimlilikten ve saha satış otomasyonunun burada oynadığı rolden bahsetmek istiyoruz.

Verimlilik Nedir?

Verimlilik üretmek, az harcamayla fazla kar elde etmek gibi pek çok kavramı karşılayan bir tanım olmasının yanı sıra sermaye, stok ürün ve emek gibi kaynakların etkin biçimde kullanımıdır.

Saha Yönetim Yazılımı ile İşletmelerde Verimlilik

Yazılımların ve bilgisayar sistemlerinin ortaya çıkması işletmelerde verimliliği arttırmanın da kolay bir yolunu oluşturmuştur. Bilgisayar sistemleri ve üretimin entegre olması hemen hemen her sektörde göze çarpan durumlardan biridir. İşletmenizin içinde kullanabileceğiniz saha yönetim yazılımı sektörde ilerlemenizi, hedeflerinize ulaşmanızı ve verimliliğini arttırmanızı kolaylaştırır. Şirketle ilgili verilecek bir karar anında, stok ve plasiyer gibi konuların takibini yapmanızda saha yönetim yazılımı bu süreci başarılı bir şekilde rol oynar.
Verimlilik kadar verimliliğin analiz edilmesi de önemlidir. Hedeflere ulaşmada ve şirket içindeki plasiyerlerle koordine olma konusunda daha başarılı olmak için verimliliğinizi analiz etmelisiniz. Saha yönetim yazılımı size bu noktada da yardımcı olur. Çeşitli raporları size sunarak hedeflerinize ulaşmaya kalan mesafenizi rahatça görebilir ya da plasiyerlerinizin yaptığı satışları, nerede ne kadar zaman geçirdiğini analiz ederek buna göre bir yol izleyebilirsiniz. Ayrıca işletme içinde sadece nicel değerlere odaklanmamalı nitel değerlere karşı da duyarlı olmalısınız.

Saha Satış Sistemleri ile Satıştan Maksimum Verim Alabilen Sektörler

Saha satış sistemlerinden maksimum verim alan sektörleri sizinle şu şekilde paylaşabiliriz;
Finans: Finans sektörü çok fazla girdisi ve çıktısı olan bir alan. Dolayısıyla tüm bu verileri takip etmek ve analiz etmek manuel bir sistem kullanarak oldukça zor ve karmaşık. Saha satış sistemleri bütün verileri depolayarak bu veriler hakkında detaylı analizler sunarak bu yükü bir nebze azaltır. Bunun yanı sıra tahsilat takibi de saha satış yönetim sistemleri ile kolayca yapılabilir. Finans sektörü saha satış sistemine her anlamda ihtiyaç duyan ve bu uygulamadan maksimum verim alan sektörlerden sadece biri.
Dağıtım: Dağıtım sektöründe plasiyerler merkez ofisten sık sık uzaklaşmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla tüm plasiyerlerin takibi oldukça zor oluyor. Ayrıca plasiyerler de her işlem sonrası merkez ofise giderek bilgi vermek durumunda kalıyor. Saha satış sistemleri bu iki problem konusunda dağıtım sektörüne yardımcı oluyor. Plasiyerler uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Sahada geçirdikleri süreç ve konum bilgileri gözle görülür hale geliyor. Plasiyerler de bütün işlemleri saha satış sistemi üzerinden yapıyor ve merkez ofis olarak bu uygulamayı kullanıyor. Ayrıca offline kullanabilme özelliği de bu alan da çok fazla işe yarıyor.
Sağlık: Sağlık sektöründe hizmet veren ilaç firmaları plasiyerlerinden bağlantıyı koparmadan satış yapabilme imkanını saha satış sistemleri ile kazanabiliyor. Merkez ofise gitmeye gerek kalmadan yapılan satışın takibini yönetime iletebilen plasiyerler vakitten tasarruf ediyor ve anlık ilaç stok durumunu görüntüleyerek daha rahat satış yapabiliyor.
Hizmet:Hizmet sektöründe ürün stok durumu, ürün görseli ve buna benzer konuların çabuk ulaşılabilir olması müşteriyi etkilemek açısından önemlidir. Saha satış sistemlerinden anlık stok takibi yapılabilmesi ve ürüne ait fotoğrafların kaliteli olması gibi özellikler sayesinde müşteri memnuniyeti artar. Bu da kar oranlarını etkiler. Ayrıca uygulama üzerinden sanal pos işlemlerinin yapılması müşteriyi memnun eden bir başka konudur.
Toptan Satış: Toptan satışta stok kontrolünün sağlanması her zaman en önemli noktalardan biri olmuştur. Toptan bir stok bilgisi vererek müşteri ile sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz. Saha satış sistemleri stok kontrolünün sağlanmasının yanı sıra tahsilat takibini de sizin için gerçekleştirerek işinizi kolaylaştırır.
Perakende: Perakende satış yaparken müşteriye ait bilgilere ulaşmak ve müşterinin analizini yapmak satışı hızlandıran bir süreçtir. Saha satış yazılımları bu bilgileri sizin için analiz eder. Ayrıca ürün stok durumu hakkındaki bilgileri bulabilir ya da müşteriniz ile ürüne ait bilgileri eksiksiz paylaşabilirsiniz.
Siz de saha satış sistemlerinden maksimum verim almak isterseniz Sales Plus’ın kolay kullanımlı arayüzü ile bu fikrinizi harekete dökebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ya da Sales Plus’ı inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder