23 Ağustos 2017 Çarşamba

Saha Satış Pazarlamasında Ekibinizin Verimliliğini Arttıracak Program

Logo saha servis programı ile satış ekibinizin satışlarını arttırmak ister misiniz? Saha satışında zaman yönetiminin iyi bir şekilde koordine edilmesi gereklidir. Anlık değişimlerden dolayı iş planı değişen satış temsilcileri zamanlama konusunda yanılgıya düşerek bir sonraki adımın planlamasını yapamayabilir. Satış temsilcileriniz yaşanan aksaklıklardan dolayı tereddüt yaşar ve bu durum çalışma performansını da etkileyerek verimliliğinin düşmesine neden olur. Merkez ile müşteriler arasındaki iletişimin güçlü olabilmesinde satış temsilcilerinin önemi çoktur. Düzenli olarak müşteri analizlerini ve raporları merkez ile paylaşarak devamlı etkileşim halinde olmalıdır.


Müşteri Analizi

Logo Saha satış programından müşteri analizlerini yaparak potansiyel müşteri kitlenizi arttırın. Saha satış temsilcileri müşterilerini iyi bir şekilde analiz etmeli ve görüşmelerine daha bilgi yönünden donanımlı bir şekilde gitmelidir. Doğaçlama ilerleyen görüşmeler olduğu için satış temsilcilerinin kesinlikle bir ön hazırlık yapması gerekir. Saha satış temsilcisi gün sonunda yapmış olduğu müşteri görüşmeleri toplu bir şekilde gözden geçirmeli ve gördüğü aksaklıkları not etmelidir. Satış temsilcilerinin görüşmeleri, müşteri notları, sipariş raporları gibi verileri saha satış programı üzerinden merkez ile anlık paylaşılmaktadır. Merkez ile saha arasındaki iletişimi güçlendiren bu süreçte merkez potansiyel müşteri kitlesini daha hızlı bir şekilde kontrol edebilmektedir. 

Risk Analizi

İyi bir satış süreci oluşturmak ve kayıplarınızı en aza indirgemek için risk analizlerinizi doğru bir şekilde yönetmeniz gerekmektedir. Her sektörde olduğu gibi iş süreçlerinde belli başlı kayıplar meydana gelmektedir. Önemli olan bu kayıpları minimize etmektir. Satış, sipariş ve tahsilat süreçlerinin müşteri odaklı incelenerek risk analizleri çıkarılmalıdır. Yeni nesil logo saha servis otomasyonu üzerinden saha satış ekiplerinizi yöneterek merkezden risk analizlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yaşlandırma Raporu

Saha satışında tahsilat işlemlerinin güncel olarak takip edilmesi gereklidir. Geçmiş ödemeler, gelecek tahsilatlar veya ödemesi yapılmamış siparişlerin raporlar halinde sunulması saha satışında takibi kolaylaştırmaktadır. Logo saha satışyazılımı borç yaşlandırma raporları ile tahsilat işlemlerini tek bir noktadan görüntüleyebilirsiniz. Yaşlandırma raporlarını müşteri bazında veya satış temsilcisi bazında filtreleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu raporların yaşlandırma aralığını ve yaşlandırma yönünü belirleyerek nokta atışı tespitler yapabilirsiniz.

Detaylı Raporlandırmalar

Detaylı raporlamalar ile saha satışını kontrol altına alabilirsiniz. Satış işlemleri bittikten sonra da devam eden iş süreçlerinin detaylı raporlama sistemi ile kontrol edilmesi gereklidir. Detaylı raporlamalar ile borç alacak durumu, müşteri risk durumu, borç yaşlandırma raporları, satış raporlarını, sipariş raporlarını, stok durum raporlarını ve gerçekleşen ziyaret raporlarına erişim sağlayabilirsiniz.  Tüm bu raporları grafikler üzerinden inceleyerek oluşabilecek riskleri en aza indirebilirsiniz.

Sales plus logo uyumlu saha satış otomasyonu ile satış temsilcilerinizin iş süreçlerini düzenli bir şekilde yöneterek verimliliğini arttırabilirsiniz. Saha bilgisini anlık olarak merkez ile paylaşarak satış temsilcilerinizin rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Her sektör için uygun olan saha satış otomasyonunu denemek için 444 8 123 numaradan veya info@salesplus.com.tr adresinden demo talebinde bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder