6 Kasım 2017 Pazartesi

Büyük Veri Saha Satışına Nasıl Bir Katkı Sağlar?



Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz “Big Data” yani büyük veri saha satış temsilcilerinin
işlerini kolaylaştırmaktadır. Sahada bilginin gücü yadırganamaz. Satış temsilcileri ne kadar donanıma sahip olursa müşteri görüşmelerinde o kadar başarılı olur. Müşteriyi bilgiye doyuran saha temsilcinin görüşmeyi satış ile sonlandırması muhtemeldir. Her görüşmede kendini tekrar eden ve müşteriyi tatmin edemeyen satış temsilcisinin satış yapabilmesini tabi ki bekleyemeyiz. Çünkü müşterinin istediği veriyi sunamadığı ve tatmin edemediği için müşteri gözünde bir artısı kalmaz. Sahada güçlü bir veri akış temelini oluşturan firma sahipleri veya yöneticiler ilerleyen süreçlerde satış oranlarındaki değişimi fark edecektir.

Bir müşteriyi birden fazla plasiyer belirli periyotlar halinde ziyaret etmektedir. Her plasiyerin yaptığı görüşme kayıtları, hatırlatma notları, sipariş detaylarının Sales Plus saha satış programında toplanması bir sonraki plasiyerin veya yeni gelecek olan plasiyerin hata oranını düşürmektedir. Tüm kayıtların kontrol edilmesi saha satış sisteminin düzenli bir şekilde ilerlemesini sağlar. X müşterisi ile yapılan toplantı notları nedir? Y müşterisinin beklentisi neler? Z müşterisinin geçmiş siparişleri nelerdir? Tüm bu verilere ulaşabilen plasiyer saha satışında müşteriye ne satabileceğini ve nasıl davranacağını daha hızlı belirleyebilir. Plasiyerlerin veri girişi ile oluşturdukları müşteri verilerinin artmasıyla ile müşterilerin analizi ve bu doğrultuda sunum ve sipariş hazırlaması daha kolay olacaktır. Saha satışında bilgi akışını sağlamak, temsilciler arası iletişimi güçlendirmek ve merkez kontrolünü arttırmak için mobil saha satış programları mümkündür. Büyük verinin saklandığı ve dağıtımının yapıldığı saha satış otomasyonu, saha satışına olumlu yönde katkı sağlamaktadır.

Veri akışı elinin altında olan saha satış temsilcisi görüşmeler esnasında ek bir kaynağa ihtiyaç duymaz. Güncelliğini yitirmiş saha satış teknikleri ile çalışan temsilciler satış oranlarında bir değişim yakalayamazlar. Numune taşıyarak kendine ekstra yük yapan temsilci görüşme esnasında nasıl bir verim yakalayabilir? Bunun yerine daima güncel veri akışı olan platform üzerinden ürün sunumu yaparak müşteriye daha geniş kapsamlı bilgiler vermesi daha yararlı olmayacak mı? Dijitalleşen satış süreçlerinde saha satış programı ile sizde sahada büyük veri havuzunu oluşturun.

Büyük Verinin Analiz Edilmesi

Elde ki verilerin kontrol edilmesi ve analizlerin yapılması var olan büyük verinin kullanılmasında yarar sağlar. Müşteri risk analizlerinin ve satış raporlarını tek bir merkezden kontrol ederek satış oranlarınıza katkı sağlayın. Sahadan toplanan verilerin temsilci, müşteri ve merkez ilişkilerinin iyileştirilmesinde kullanılması gerekir. Müşteri memnuniyetini arttıracak adımlar ve büyük veriyi sahaya taşımak için gerekli saha satış programına sahip olmak için SalesPlus ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder