24 Mart 2021 Çarşamba

Saha Satışında Plasiyer ve Yöneticinin İkili İletişim Sırasında Bilinmesi Gerekenler

 Saha satışında yaşanan en büyük problemlerden biri yönetici ve plasiyerin etkili iletişim kuramamasıdır. İletişim iş verimini arttırmak için oldukça önemli noktalardan biridir. Bu yüzden plasiyer ile yönetici arasındaki iletişim sağlıklı olmalıdır. İş verimini arttırmak ve genel huzuru sağlamak için yöneticilerin plasiyerlerle nasıl iletişim kurması gerektiğini bu haftaki blog yazımızda sizlere anlatacağız.

Yönetici Ve Saha Satış Elemanının İletişimi Nasıl Olmalıdır?

Çoğu saha satış elemanı yöneticisi ile arasında sağlıklı bir iletişim kuramadığında saha satışında başarılı olamıyor ve işi bırakma eğiliminde olabiliyor. Her saha satış elemanı kendine değer verildiğini görmek, yöneticisine güven duymak ve anlık iletişim kurmak gibi sağlıklı bir ilişki bekler. Operasyonel süreçlerin uzaması gibi nedenlerden dolayı yöneticinin omzunda büyüyen iş yükü ve oluşan yoğunluk yöneticinin plasiyerden uzaklaşmasına yol açar. Fakat plasiyerle yönetici daima iletişim içinde olmalıdır.

Yönetici ve plasiyer arasındaki iletişimde planlama, koordinasyon ve kontrol gibi kanalların var olması da kişisel iletişim kadar önemlidir. Böylece plasiyer saha satışında daha emin adımlarla ilerleyebilir.

Mobil Satış Sisteminin Plasiyer ve Yönetici Arasındaki İlişkiye Faydaları

Yazımızda şimdiye kadar plasiyer ve yönetici iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattık. Peki yönetici plasiyerlerle nasıl nasıl sağlıklı iletişim kuracak? İşte, bu sorunun cevabını yazımızın bu kısmında anlatacağız.

Yöneticinin İş Yükünün Azalması

Uzayan operasyonel süreçlerin yöneticiye yüklediği sorumlulukların ve iş yükünün yoğunluk oluşturduğundan bahsetmiştik. Bu süreçler arasında kaybolan yönetici plasiyerlerden uzaklaşıyor. Bu durumun yaşanmaması ise sadece ve sadece iş yükünün kontrol altında tutulması ile mümkün olabilir. Mobil saha satış sistemlerinin bu konuda öne çıkan özelliklerini şöyle anlatabiliriz;

Tahsilat takibi: Tahsilat takibi operasyonel süreci uzatan noktalardan biridir. Bunu manuel yapmak bazen zor olabilir. Mobil saha satış sistemleri müşteri bazlı özel analiz ve raporları içerir ve hesap ekstresi kontrolünü kolay hale getirir.

Detaylı raporlama: Raporlar zaman alan işlemlerdir. Mobil satış sistemleri bunu sizin için yapar. Tüm işlemlerin detaylı raporları ve 3 boyutlu analizleri mobil saha satış sisteminde oluşturulur.

Stok takibi: Manuel olarak stok takibi yapılırsa birtakım sorunlar oluşabilir. Fakat dijital ortamdaki stok takibinde herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Böylece oluşabilecek olumsuz durumlar meydana gelmez ve yöneticinin ekstra iş yükü olmaz.

Kolay onay: Yönetici satışa kolayca onay verebilir ve böylece yönetici bunun için ekstra efor harcamaz.

Anlık İletişim

Saha satışında plasiyerler için yönetici ile iletişim halinde olmak oldukça önemlidir. Yaşayabileceği herhangi bir olumsuz durumda ya da yöneticiye sorması gereken herhangi bir soru konusunda yönetici ile anlık iletişim kurabilmelidir. Böylece plasiyer zamandan kazanacak ve saha satışında duraksama yaşamayacaktır. Saha satış uygulaması üzerinde bulunan online mesajlaşma ile plasiyer ve yönetici her dakika iletişim halindedir.

Personeli Takip Edebilme

İletişim konusunda önemli noktalardan biri de plasiyerin saha satışında ne yaptığını bilmek ve ona göre iletişim kurmaktır. Personeli takip etmek onun saha içindeki verimliliğinin görmezden gelinmemesi anlamına gelir. Ziyaret takibi ve ziyaret kayıtları gibi pek çok bilgiye mobil satış sistemi sayesinde ulaşabilirsiniz. Böylece plasiyerin üstün başarısı görmezden gelinmeyecek ve aradaki bağ kuvvetlenecektir. Aynı şekilde verimliliği düşen plasiyer de sistem üzerinden kontrol edilebilir. Böylece verimliliği düşen plasiyer doğru şekilde koordine edilebilir.

Görev Verme

Mobil saha satış sistemi üzerinden plasiyere yeni görevler verebilirsiniz. Konum bilgisi ve müşteri bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak plasiyere iletebilirsiniz. Böylece iletişim kuvvetli olacaktır ve plasiyer görev konusunda yanlış bir bilgiye sahip olmayacaktır. Saha satışında verimliliği düşüren noktalardan biri de başarı ile ortadan kalkacaktır.

Saha satışında plasiyer ve yönetici iletişimini anlattığımız blog yazımızda plasiyer ve yönetici arasındaki iletişimi saha satış uygulamalarının nasıl iyileştirdiğine değindik. Siz de plasiyeriniz ile sağlıklı bir iletişim kurmak istiyorsanız mobil satış sistemi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder