19 Ekim 2017 Perşembe

Saha Satışında Müşteri Beklentilerini Karşılayabiliyor Musunuz?

Saha satış temsilciniz müşteriyi ne kadar anlayabiliyor? Müşterinin ne istediğini bilmek için önce ne beklediğini anlamak gerekiyor. Satış temsilcisinin müşteri ile görüşme sırasında göstermiş olduğu davranışlar karşısında ki müşteriyi anlamasına yardımcı olacaktır. Tam olarak dinlemeden ve anlamadan hareket edildiği zaman görüşme satışa dönüşmeyecektir. Satış temsilcisi bu yüzden konuşma esnasında tüm dikkatinin müşterinin ne söylediğine ve neyi ima ettiğine odaklamalıdır. Karşısındaki müşterinin ne istediğini tam olarak algıladıktan sonra beklentilerini tahmin etmek daha kolay olacaktır.

Müşteri Ne Bekliyor?

Ürün veya hizmet satın alacak kişi öncelikle karşısındaki insana güvenmek ister. Saha satış temsilcilerinin ilk önce davranışları ile müşterinin firmanıza güvenmesini sağlamalıdır. İlk aşamada memnun edemediğiniz bir müşteri zaten sizi bir daha tercih etmek istemeyecektir. Belki de ileri de büyük kazançlar sağlayabileceğiniz müşteriyi en başından kaybetmemek için müşteri bizden ne bekliyor, bunu tam olarak anlamalıyız. Müşteri sizin firmanızın farklı olduğunu bilmek ister. Saha satış temsilcisi sizinle çalıştığı zaman ayrıcalıklı olacağını ilk aşamada müşteriye hissettirmelidir. Satış temsilcisi müşteri hakkında özel verileri toplayarak görüşmelere donanımlı olarak gitmelidir ki beklentiyi anlayabilsin. Sahada satış yapan firmalar için özel olarak geliştirilen saha satış programı bulunmaktadır. Saha için özel olarak uyarlanmış olan bu yazılımlar müşteri verilerini depolamanızı ve gerektiği zamanda hızlıca ulaşmanızı sağlamaktadır.
 
Müşteri Beklentisini Satışa Dönüştürmek

Satış odaklı ilerleyen saha uygulamalarında müşteri beklentisini karşılayarak satışa dönüştürmek mümkündür. Saha satış temsilcisinin müşteri isteklerini yerine getirmesini kolaylaştıracak saha satış programı olduğundan bahsettik. Sales Plus saha satış programı müşterinize daha iyi tanıtım yapmanız ve görüşme esnasında donanımlı olmanızı sağlayacaktır. Saha satış programı üzerinden detaylı sunumlar yapabilir ve müşterinin aklındaki sorunları giderebilirsiniz. Böylelikle beklenti ve istekler karşılanacak görüşme satış işe sonuçlanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder