4 Ekim 2017 Çarşamba

Firmanıza Fark Yaratacak Çözümler Üretin

Her sektörün farklı rekabet ortamları bulunmaktadır. Firmaların çekişmeli geçen bu ortamdan kendini sıyırması ve firmasını öne çıkaracak hamlelerde bulunması gereklidir. Aksi takdirde rekabet oranı yüksek olan bu ortamda firmanız farkındalığını yitirerek kaybolup gidecektir. Size fark yaratacak stratejiler geliştirerek rakiplerinizden daha ayrıcalıklı olduğunuzu müşterilerinize göstermeniz gerekecektir. Ancak doğru stratejiler geliştirilerek potansiyel müşterilerinizi arttırabileceğinizi unutmayın. Müşterilerinizin artışı beraberinde satış oranlarını da olumlu yönde etkileyecektir. Firmanızın farkını ortaya koymak için firma içerisindeki tüm satış temsilcisi, müşteri, muhasebe gibi birimlerin yönetimini tek bir düzen içerisinde yürütmeniz gerekecektir. Bu noktada iş süreçlerinin yönetimi için geliştirilen ve size yardımcı olacak saha satış programı kullanabilirsiniz.

Satış Temsilcilerinin Yönetimi

Özellikle sahada gerçekleşen satış işlemlerinde satış temsilcileri aktif olarak rol almaktadır. Müşteriler ile birebir görüşme içerisinde olan saha satış temsilcilerinin yönetimi, satış oranlarını birinci dereceden etkilemektedir. Çünkü müşteriyi ikna eden ve onu yönlendiren satış temsilcileridir. Bunun akabinde saha satış temsilcisinin yapmış olduğu yanlış bir hamlede firmanın imajını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu faktörler göz önüne alındığı zaman saha satış temsilcilerinin iyi bir şekilde koordine edilmesi ve merkez ile iletişiminin daima güçlü olması gerekir. Satış temsilcilerinin ziyaret edeceği müşteri rotasını bilmesi görüşmelere gideceği sırada zaman kaybı yaşamasının önüne geçecektir. Satış temsilcilerinin iyi bir şekilde yönetilmesi iş süreçlerinde yaşanabilecek aksaklıkları minimum düzeye indirecektir.

Müşterilerinizle İlgilenin


Müşterilerinize özel olduklarını hissettirin. Müşteri odaklı düşünerek çözümler üretmek her insanın hoşuna gidebilecek davranıştır. Satış temsilcisi ile görüşme esnasında geçmiş görüşmelerden notlar paylaşmak, ürünleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak müşteriniz ile ilgilendiğinizin en büyük göstergesi olacaktır. Saha satış temsilcileri müşteri ziyaretleri sırasında özel notlar alarak gerekli durumlarda bu notlardan yararlanabilir. Karmaşık ilerleyen pazarlama faaliyetlerinde müşteri bazlı çalışabilmenizi sağlayacak ve sahada daima yanınızda olacak mobil saha satış programı sizin faaliyetlerinize büyük destek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder